fbpx

Budućnost medicine 2

Razgovor sa Igorom Bogićevićem

Sa ponosom vam predstavljamo drugu epizodu novog serijala na temu budućnosti medicine i zdravstva na k/talks local kanalu!

Nastavljamo da istražujemo kako može izgledati medicina budućnosti, uz sve naučne, ekonomske, društvene i tehnološke izazove. U ovoj epizodi o medicini budućnosti upravo iz tehnološkog ugla, razgovaramo sa Igorom Bogićevićem, jednim od pionira u oblasti biotech u Srbiji. Igor je jedan od osnivača kompanije Seven Bridges Genomics a danas je jedan od osnivača startapa Orgnostic.

On će nas sprovesti i kroz pojmove koji su sve aktuelniji, kao što je individualizovana medicina i in silico eksperimenti, pričaće šta se dešava u nauci i koliko medicina brzo napreduje, ako imamo u vidu da se tek poslednjih dvadesetak godina pojavljuju sofisticiranije mašine.
Da li će nam tehnologija i simulacija ponašanja molekula omogućiti da dolazi do manje grešaka sa terapijom, ali i zašto nikada neće moći da zameni lekare i naučnike, i šta je to što tehnologija saznajte u novoj epizodi podcasta.